Saturday, September 24, 2016

Feminism and loneliness

 Dřív se lidi seznamovali na ulici, dnes máme na všechno sexkouče a randeology, říká režisér Olmer

21.9.16
Česká republika:
Režisér Vít Olmer navázal na svůj studentský snímek ze 60. let o první seznamce v ČSSR. Vvydal se do moderních seznamek a našel přehršel služeb a specialistů – randeology, sexkouče nebo institut "rychlého rande", kde se páry na písknutí píšťalky střídají u stolů. "Nejsem staromilec a nejsem proti seznamkám. Kde se mají také chudáci lidi seznámit, když jsou celý den v práci, kde stále vidí úzký okruh kolegů?" říká režisér Vít Olmer.
"Mám spoustu známých, kteří se potácejí v těch problémech, že nemohou najít partnera."
Mohlo by se zdát, že v době moderních komunikačních technologií, kdy má každý na sociálních sítích stovky "přátel", není v podstatě pro mladé produktivní jedince osamělost tématem.
Jenže jak ukazuje Olmerův dokument, toto téma  je naopak mnohem závažnější než dříve – nastává tzv. "osamělost v davu". Ačkoliv existují nejrůznější technologické vymoženosti a sociální sítě, lidé mají velký problém partnera najít.
Velkým problémem v novodobém seznamování je současný typ žen – tvrdých manažerek, které aby uspěly v nelítostném byznysu, musí jednat tak trochu jako chlap. Jenže jak v dokumentu Láska není brambora zaznívá, muž nechce mít doma rovnocenného soupeře, s nímž bude závodit v úspěších z byznysu.
_____________
Oni to v článku naznačili, ale neřekli přímo. Je to feministická ideologie, která v podstatě znemožňuje navázání normálních vztahů.

No comments:

Post a Comment