Wednesday, July 19, 2017

War against language

Americká universita říká, že používání výrazu „politická korektnost“ je politicky nekorektní „mikroagrese“

freespeech-mVálka proti jazyku se prodrala do nových hlubin nepříčetnosti. Jestli jste si mysleli, že válka proti jazyku vedená některými Americkými vysokými školami se už vymkla kontrole, tak to jste ještě nic neviděli. Podle University of Wisconsin-Milwaukee je používání výrazu „politicky korektní“ pejorativní, je tudíž politicky nekorektní „mikroagresí“.
Kampaň nazvaná ‚Jen slova‘, která usiluje o „zvýšení povědomí o mikroagresích a jejich dopadech“ tvrdí, že termíny „politicky korektní“ a jejich obdoby „se staly způsobem jak zaplašit politiku jazyka a říkat, že někteří lidé jsou na ni přehnaně ‚citliví‘.“
K jiným slovům a výrazům považovaným za urážlivé patří;
-          Chromý (protože „zesměšňuje a ignoruje životy amputovaných“)
-          Retardovaný („útočí na lidi s pozměněnými kognitivními, emotivními a fyzickými schopnostmi jako na směšné“)
-          Hulvát („Předpokládá jako výlučný motivační faktor k jednání násilnost. Ignoruje při tom problémy chudoby, vzdělání a jiné institucionální bariéry“)
-          Ilegální cizinec („Neschopnost uznání lidskosti imigrantů“)
-          Šílený („Vytváří negativní a ponižující pohled na lidi s mentálními diagnózami“)
-          Socka („Předpokládá, že jedinci žijící z dávek, to dělají proto, že jsou líní“)
-          Chamraď (Použití této třídy marginalizuje a zavrhuje lidí s nižším sociekonomickým statutem“)
Jak dokumentuje Peter Hasson z College Fix, ač muž za touto kampaní Warren Cheres volá po tom, aby se mračili nad používáním běžných přívlastků, tak byl sám opakovaně nachytán, jak pejorativně používá slova „Žid“.
Jak už jsme rozsáhle dokumentovali, směrnice k chování a mluvení vydávané jak učitelům, tak studentům na vysokých školách po celé zemi zdůrazňují politickou korektnost na úkor svobody projevu.
„Směrnice pro mluvu oproštěnou od zaujatosti“ vystavené na webu University of New Hampshire, o kterých jsme letos měli titulek, prohlašují za „problematické“ i slovo Američan, protože to „předpokládá“, že US jsou jedinou zemí na těchto kontinentech (Severní a Jižní Amerika).“
Další odrazují od slov a výrazů včetně např. „obézní“, „normální“, „mateřství“, „otcovství“, „homosexuální“, „ilegální cizinec“ a „starší občan“.
V červenci jsme rovněž referovali o tom, jak University of Wisconsin (Stevens Point) učí členy fakulty všem způsobům neškodného chování a z frazeologie se vylučují všechny příklady „rasové mikroagrese“.
K jejím příkladům patří: Zeptat se někoho, odkud je a kde se narodil, říci někomu, aby mluvil dobrou angličtinou, říci někomu, že má několik černých přátel, říci, že nejste rasista, poklona člověku s Asie, tvrzením, že má velice dobrou výslovnost.
Největší lobbyistická skupina za práva gayů ve Spojených státech nedávno apelovala na školy, aby odstranily „genderové stereotypy“ tím, že bude personál školit, aby se ve třídách vyhýbal slovům „chlapec“ a „děvče“.
Paul Joseph Watson
Prison Planet.com
October 21, 2015



22 Komentářů k Americká universita říká, že používání výrazu „politická korektnost“ je politicky nekorektní „mikroagrese“

  1. :) napsal:
    newspeak^2
  2. tomax napsal:
    No jo, jenže když něco označím jako „mikroagresi“, je to pejorativní slovo, je to tudíž politicky nekorektní „mikroagresí“ – ta „mikroagrese“. Takže také patří na index.
    • Burák napsal:
      A to je teprve začátek. Pokrokové americké university přijdou i s pikoagresí, a posléze i s nanoagresí. Třeba spojka „a“ je nanoagrese, protože předpokládá, že místo jedné věci jste měl na mysli dvě, aniž jste na to dopředu upozornili. Až se tato metodika prosadí, budou propagátoři mikroagrese považováni za tupá, sprostá, agresivní hovada.
  3. to je jedno napsal:
    Je to prakticky stejné jako vyříznutí jazyka z úst
  4. Jaris napsal:
    Lidi, ja zas nemuzu spat, tak se alespon smeju.
    • Jaris napsal:
      U nas jsou dve hodiny rano, takze nejde o zadnou odpoledni siestu, chi, chi.
      • hel napsal:
        rozumim, jaris, já to mám taky tak…akorát u protinožců…
        • Burák napsal:
          Hrome, teď jste mi zamotali hlavu. Jak můžou být na dvou opačných místech na zemi dvě v noci? Hele, nechcete současně s Jarisem vykouknout na chodbu, jestli se neuvidíte?
          • hel napsal:
            :-)) když napíšu, že to mám taky tak jako jaris, znamená to, že také jako ona bývám ještě ve dvě v noci vzhůru, nikoliv, že se s ní nacházím ve stejném časovém pásmu
  5. weissbach napsal:
    Vůbec nejlepší je tyto zhovadilosti ignorovat a mluvit „jak nám zobák narostl“. Tyto a další úchylárny zajdou na úbytě. Jak doufám i se svými „tvůrci“.
  6. doktor napsal:
    když bych ho poslal do řiti – je to věta pejorativní rozkazovací? To abych věděl co dělám.
  7. Rudolf napsal:
    ….a pak že islámští radikálové jsou nebezpeční!
  8. martin bareš napsal:
    komunikace ztratila smysl, neexistuje, to tvrdím už dlouho.
    Budem se bavit o peetchovinách a skutek přitom utek.
  9. benmil napsal:
    Pokouším se představit si, že by v Americe, nebo i jinde, kdysi existovala politická korektnost. Jak by nějaké hate free ministerstvo nebo orgán pravdy buzeroval autora nebo média třeba za toto:
    Prohráli by válku ještě dřív, než by ji začali.

No comments:

Post a Comment