Saturday, March 16, 2019

Karl Schwarzenberg

Proč nebudu volit Karla Schwarzenberga?

 
 
 
 
 
 
46 Votes

V prvním kole jsem volil Jiřího Dienstbiera, kterého jsem považoval za druhého nejvhodnějšího kandidáta po Táně Fischerové, která však byla bez šancí. A také jsem psal, že mou noční můrou je, pokud ve druhém kole objevím kombinaci Zeman – Fischer – Schwarzenberg. Má noční můra se splnila. Teď už volba ve druhém kole není záležitostí srdce, ale volbou menšího zla. Nebo nejít k volbám vůbec, ale to asi řešení není.
Po počátečním šoku jsem začal přemýšlet, kdo by nejlépe reprezentoval zájmy ČR a mé. A nemyslím si, že by M. Zeman byl tím zloduchem z minulosti, jak nám jej líčí média. Bez ohledu na minulost opoziční smlouvy, kterou mu mám velmi silně za zlé. Ale Karla Schwarzenberga považuji za mnohem větší zlo. Proč?
napsal Gerd
1. Karel Schwarzenberg (dále KS) už dělal krytí tolika pochybným osobám, že musí být buď neskutečně hloupý (nepravděpodobné), naivní (nepravděpodobné), nebo totální lotr. Přikláním se k možnosti č. 3, protože kdo z nás by se soudil s adoptivní sestrou Alžbětou Pezoldovou o hrobku předků v Domaníně na Třeboňsku? Nebo proč se K. Schwarzenberg nepřihlásil o hroby předků?
2. Za každým krokem KS vykukuje přes rameno M. Kalousek. Dostávám osypky, že by tohle individuum chodilo na Pražský hrad a dávalo rady prezidentovi. Jakkoliv je pro něj jistě výhodné, aby našeptával, komu udělit amnestii. Václav Klaus by se mohl ďábelsky smát, jaká zvěrstva by mohl KS napáchat. Nynější amnestie Václava Klause by byla slabým odvarem proti záplavě amnestií tunelářů.
3. Češi jsou národem služtiček, kuchařek, kočí a lokajů, na rozdíl od většiny Moraváků. Tedy především lokajů. Imponuje někomu, že mu bude vládnout kníže? Monarchistům jistě ano. Rád bych ale připomněl, že stále platí zákon č. 61/1918, který vešel v platnost 18. prosince 1918 a kterým byly zrušeny šlechtické tituly. Podle § 6 zákona č. 243/1920 Sb. bylo s účinností od roku 1921 používání šlechtických titulů trestné.Změna zákona č. 61/1918 Sb. z roku 1936 (zák. č. 268/1936 Sb.) legalizovala možnost přijímat zahraniční aristokratické tituly, pokud mají oporu v zákonodárství příslušné země. Jenže Rakousko, d ruhá vlast Karla Schwarzenberga, zrušilo užívání šlechtických titulů 4 měsíce po České republice. Pak došlo k hromadě dalších novelizací, ale je zde zajímavé znění § 6 zákona č. 243/1920, který jmenuje peněžité tresty nebo tresty vězení od 24 hodin do 14 dnů pro osoby:
1. kdo úmyslně a veřejně užívá šlechtických titulů, erbů, řádů, vyznamenání, jež byly zákonem zrušeny, nebo kdo takovým způsobem hledí naznačiti své bývalé šlechtictví;
3. kdo v tisku někomu dává zákonem zrušený titul šlechtický.
Jenže tento zákon byl postupně zrušen, zejména už zmíněným zákonem č. 268/1936, a tak je možno titulovat Schwarzenberka titulem kníže zcela beztrestně. Naším prezidnetem tedy bude kníže! Tak čeští lokajové, když už titulovat, tak celým titulem Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Mena Fürst zu Schwarzenberg!
Já mu ale kníže říkat opravdu nebudu, zůstanu plebejcem.
4. Že K. Schwarzenberk zajímavým způsobem interpretuje českou hymnu, k níž nezná slova, je úsměvné. http://www.youtube.com/watch?v=lZkjlJmTo9U Že nemá hlas mu nevyčítám, ale slova by znát mohl jako budoucí prezident. Třeba se je ale urychleně doučí, když to nepovažoval za nutné 20 let.
5. Pro mě neskousnutelný fakt je, že první dáma Therese Schwarzenberg je dcerou prominentního nacisty von Hardegg, který už v roce 1933 podporoval Adolfa Hitlera a byl vrcholným představitelem SA. Mimochodem, tahle informace setsakra rychle zmizela z internetu, ještě ráno 14.1.2013 byla dostupná, ale odpoledne už ne. PR specialisté Karla Schwarzenberga mají dlouhé prsty. Překvapuje mě ale možnost, smazat tuto informaci z Wikipedie, která dosud byla vůči takovým aktům imunní. Zde je vidět zcela záměrná manipulace voličů ve prospěch KS! Tehrese Schwarzenberg, rozenou Hardegg nikdy za první dámu nechci!!!!! Na internetu jsou k dispozici jen oslavné články na tuto dámu. Nehodlám jí vyčítat nacistickou minulost jejího papá Johannes Hardegg, ale takovou osobu na Pražském hradě? Naposledy snad za Heydricha! Ať zůstane v Rakousku! Našel jsme přesto jeden článek z roku 2008, který dosud unikl pozornosti cenzorů, a kde o Therese Schwarzenberg píší:
Hrabě Johannes Hardegg, Theresin otec, usazený na dolnorakouském zámku Ulrichskirchen, totiž patřil k přívržencům Adolfa Hitlera a podobně jako mnoho šlechticů očekával od nově nastolených poměrů ve třetí říši především osobní prospěch a výhody. Záhy vstoupil do nacistických organizací a dotáhl to až na führera SA, docházel také do Německého klubu založeného v roce 1908, v jehož stanovách ze třicátých let stojí: „Členy mohou být jen Němci árijského původu, kteří se hlásí k zásadám německého nacionálního socialismu.“
Therese se s minulostí svého otce vyrovnala s přímostí sobě vlastní: „Můj otec byl nacista,“ prohlásila bez vytáček.
Budiž jí připsáno k dobru, že otevřeně přiznává nacistickou minulost jejího otce. Ale diskvalifikuje ji to na post první dámy ČR, a to nevratně.
6. Jeho podnikání je také docela bohaté:
Mezi roky 1993 a 1996 byl členem představenstva izolářské firmy Sládek Group, a.s. (dříve Stavební izolace Kutná Hora, a.s.). V letech 1993 až 2010 byl spolumajitelem firmy Ringier Print s.r.o., dnes již zaniklé. Mezi lety 1994 a 2002 spoluvlastnil pohostinskou firmu Rybárna, s.r.o. Od roku 1997 do roku 2007 vedl firmu Lesní správa Orlík nad Vltavou, která byla roku 2007 vymazána z obchodního rejstříku. V roce 1998 investoval sto milionů korun do společnosti SALB, s.r.o., kterou v roce 2012 převzala firma Jan Becher. V letech 1998 až 2002 předsedal dozorčí radě ve firmě Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. (také dobrá kauza)
V roce 2002 obcházel nařízení pro ochranu před kontaminací malachitovou plísní, které v té době zachvátila chovy v několika středoevropských zemích, podle kterého nebylo možné prodávat ryby z jeho rybníků, dokud neprojdou laboratorními testy, a ryby za miliony korun prodal účelově zřízené firmě svého správce, na kterou se už zákaz nevztahoval.
Roku 2002 žádal od státu dotace na opravy svých rybníků v rámci programu Obnova rybníků po povodni 2002, v září 2003 získal 2,7 milionu korun na Kroupovský rybník a o dva měsíce později 1,8 milionu korun na obnovu rybníka Ždír. U Kroupovského rybníku byl přesažen termín pro kolaudaci asi o 6 měsíců. Ministerstvo financí vedené jeho pozdějším blízkým stranickým kolegou Miroslavem Kalouskem mu prominulo povinnost dotaci vrátit. Server iHNed.cz v souvislosti s tímto případem uvedl, že ministerstvo financí promíjí povinnost vrácení dotace 90 % lidí, kteří o to zažádají. V případě rybníku Ždír dodal svůj díl peněz (70 tisíc Kč) , jímž byla dotace podmíněna, s měsíčním zpožděním a za toto pochybení mu byla Ministerstvem financí řádně vyměřena a následně vybrána sankce 60 tisíc Kč.
Dlouhou dobu byl jediným vlastníkem společnosti R-Presse, která vydává týdeníkRespekt, v roce 2006 však do dlouhodobě ztrátové společnosti vstoupil Zdeněk Bakala, který se stal v roce 2007 po navýšení základního jmění firmy majoritním vlastníkem (55,5 %). Schwarzenberg si podržel pouze menšinový podíl (44,5 %).
V roce 2007, když se stal ministrem zahraničí, předal vedení veškerého podnikání svému synovi, od té doby již nepodnikal.
Za sebe ještě dodávám, co uniklo pozornosti mnohých, je privatizace a hospodaření Tesly Blatná, kterou podobně jako mnohé jiné podniky, přivedl zu grunt. Třeba měl smůlu, ale zářným příkladem zodpovědného hospodáře tedy není.
7. Kauza Čunek. Vzpomínáte? Jak napřed chtěl odstoupit, pokud najde něco závadného, a pak mlžil? Neodstoupí.
8. TOP 09 – nu, svůj k svému, a Kalousek a suita přeběhlíků z KDU-ČSL jen vhodně doplňují charakter K. Schwarzenberga. A podpora Topolánkovy nebo nynější Nečas-Kalouskovy vlády? Má na nynějším stavu věcí svůj nezanedbatelný podíl.
9. Má i jednu výhodu, pravděpodobně se nedočká druhého volebního období. Tak bude mít státní pohřeb. Zní to cynicky? To životopis KS také.
10. Nikdy neprosazoval zájmy ČR na mezinárodním poli. Žádné zářné úspěchy české diplomacie pod jeho vedením nevidím. Podpora Kosova? Státu narkomafie, kde premiérem je největší klikař, když všichni svědci válečných zločinů v Albánii zázračně zemřeli při dopravních nehodách? Při albánském provozu.
Radar v Brdech? Snad se nevrátí, Obama má rozum.
Církevní restituce?
To už stačilo, a tak je pro mě M. Zeman daleko přijatelnějším kandidátem než K. Schwarzenberk. Přestože možná rozloží ČSSD! No a? ČSSD potřebuje obnovu jako sůl, zakonzervování současného stavu ČSSD není možné!
Na Miloši Zemanovi mně vadí některé jeho buranské bonmoty a minulost opoziční smlouvy. Pořád je toho ale proklatě málo proti tomu, co mně vadí na Karlu Schwarzenberkovi. Můj hlas tedy získá Miloš Zeman.

No comments:

Post a Comment